Kayısı Çekirdeği Yağı | Hanımların Dünyası

loading...

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

 

Kayısı çekirdeği yağı özellikle cilt bakımında etkisi olumlu yönde hissedilen bir ürün olmaktadır. Kayısı çekirdeği yağı çekirdeklerin kurutulması ile elde edilmesi sonucu kullanılabilir bir hale gelmektedir. Özellikle kozmetik alanında sıkça kullanılması özellikle cilt bakımında kullanılan krem ve ya pomatların içinde yer alması ile bilinmekledir. Doymamış yağ asitlerini içermesi ile bilinen bu ürün oleik asit ve lineoleik asit içermektedir. Kayısı çekirdeği yağı elde edilişi sırasında çekirdek içinde mevcut olan siyanür maddesinin vücut açısından zararı bilindiğinden dolayı çekirdeklerin aşırı tüketilmesi ölümcül sonuçlar doğurduğu bir gerçektir. Kayısı çekirdeği yağı cilt bakımında kullanılış amacı olarak deri dokusu için faydalı olan C vitamini ve A vitamini almasını amaçlamaktadır.

Kayısı çekirdeği yağı kullanılan bakım ürünleri olarak;

• Losyonlar.

• Dudak kremleri ve parlatıcıları.

• Saç bakım kremleri ve şampuanları.

• Cilt bakımında kullanılan kremler.

• Sabun çeşitlerinde.

• Yara tedavisinde kullanılan merhemlerin içeriğinde

• Sıkça kullanılmaktadır.

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Elde edilen ürünlerin doğru kullanımı sayesinde kayısı çekirdeği yağının vücut mekanizmasına sağladığı faydalar;

• Kalp sağlığı ve ritim bozukluklarında tedavi edicidir.

• Cildin beslenmesinde ve deri dokusunun yenilenmesinde etkilidir.

• Cilt bakımı ve onarımı açısından etkili sonuçlar ortaya koyar.

• Cilt temizliğinde destekleyici etkiye sahiptir.

• Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemine deri dokusu üzerinden ve diğer yollardan alındığında etkisi önemli bir şekilde hissedilir.

• Ayakların deri dokusunu canlandırırken ortaya çıkan olumsuz etkileri bertaraf eder.

• Saç bakımında ve saç temizliğinde kullanılan şampuanlarda ve saç kremlerinde kullanımı ile saçlara dolgunluk kazandırır.

• Yaşlılık dönemlerinde deri tabakasını germek sureti ile yaşlılık belirtilerini örtmesi ile etki sağlar.

• Akne ve diğer oluşumlarda etkilidir.

• Gözaltına kullanımlarda torbaları ortadan kaldırıcı etkisi mevcuttur.

• Nemlendirici etkisi ile gece cilt bakımı sağlar.

• İltihaplı bölgelerde etkisi ve ağrılı bölgelerin yok edilmesinde önemli etkileri hissedilir.

Kayısı çekirdeği yağı özellikle cilt bakımında en önemli etkisini ortaya çıkarmaktadır. Cilt problemi olanların tedavi süreçleri boyunca bakım ve onarım maksatlı kayısı çekirdeği yağı kullanmaları tavsiye edilir. Çünkü yapılan PRP uygulaması ve diğer peling uygulaması, örümcek ağı estetiği gibi tedavilerin sonrasında cildin dinç ve dirençli bir durum kazanması için kayısı çekirdeği yağı destekleyici olmaktadır. Uygulanan seanslardan sonra ortaya çıkan ağrı ve sızıları tamamen yok edici özelliği sayesinde tedavilerden daha olumlu sonuçlar elde etmek mümkün olmaktadır. Ameliyatsız cilt germe veya ameliyatsız cilt bakımı sonrasında ağrı giderici olarak kayısı çekirdeği yağı kullanımı yaygın bir tedavi yöntemi olmaktadır. Kayısı Çekirdeği Yağı Zararları nelerdir? Kayısı çekirdeğinde bulunan siyanür maddesi kayısı çekirdeği yağı doğru kullanılmadığı takdirde zehirleyici etki yaratabilmektedir. Özellikle amigdalin maddesinin vücut fonksiyonlarına hızlı etki yaratması yanlış kullanımlarda zararlı etkisini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle rastgele elde edilen yerlerden alınmamalı ve rastgele kullanılmamalıdır.

Günümüzde çoğu şampuan ve saç kremi her türlü market ve ticari kuruluşlarda hatta işporta tezgâhlarında satılmaktadır. Alınan bu ürünlerin içeriğinde kullanılan kayısı çekirdeği yağı dozu iyi ayarlanmammış ise kesinlikle zararlı etkisini, hissettirecektir. Kayısı çekirdeği yağı kullanış biçimleri olarak doğrudan şampuan veya saç kremi içinde bulunmuyorsa banyo sonrasında saçlarınıza elinizle uygulayabilirsiniz. Bunun dışında gece yatmadan cildinize iyice yedirmek sureti ile gece cilt bakımı sağlaması amacı ile uygulama yapabilirsiniz. Ayrıca kayısı yağı aldığınızda yenilebilir özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Bu tür ürünleri salatalarınıza tatlandırıcı olarak kullanarak sindirim sistemi destekleyici olarak ta kullanabilirsiniz. Fakat özellikle prospektüslerini ve kulanım kılavuzlarını çok iyi inceledikten sonra ve emin olduktan sonra yiyebileceğinizi asla unutmamalısınız. Kayısı çekirdeği yağı saklama koşulları olarak fazla ısıya maruz kalmayacak kapalı mekânlarda ve güneş ışığından uzak tutacak kapalı yerlerde saklamanız tavsiye edilmektedir. Raf ömrü bir yıl olan ürünü buzdolabında korumak daha kolay ve sağlıklı bir yöntem olacaktır. Cilt bakımı için üretilen krem ve losyonların lisanslı firmaların ürünlerinin olmasına özen göstererek kullanmanız istediğiniz sonucu elde etmenizde yardımcı olacak hususlardandır.

loading...

  • Yazar :

    Hanımların Dünyası Editörü
    iletisim@hanimlarindunyasi.com

EN GÜNCEL İÇERİKLERİMİZDEN BAŞLIKLAR

fb