Aspir Yağı Kullanıcı Yorumları | Hanımların Dünyası

loading...

Aspir Yağı Kullanıcı Yorumları

Aspir Yağı Kullanıcı Yorumları

Aspir Yağı Kullanıcı Yorumları

Aspir henüz ülkemizde çok fazla adı duyulmuş bir yağ türü olmasa da Türkiye’ nin yaylalık ve bol güneşli yerlerinde yetişen, yağ içeriği oldukça yüksek bir bitkidir. Aspirin ana vatanı Güneydoğu Asya’ dır. Akdeniz iklimi yaşayan her bölgede kolaylıkla yetişir. Bir çiçek türü olan aspirin saymakla bitmeyen faydaları vardır. Bitki çay olarak da tüketilebilmektedir. Fakat daha önce de belirttiğim üzere yağ içeriği fazla olduğu için daha çok yağı kullanılan bir bitkidir. Bitki sadece şifa sanayinde değil, boya, kozmetik ve kimya sanayinde de çokça kullanılıyor. Aspir bitkisi Türk mutfağında safran yerine de kullanılmaktadır. Aspir Yağı Nedir? Aspir bir bitki türüdür ve aspir bitkisinin tohumlarından çıkarılan yağ da aspir yağıdır. Yüksek kaliteli aspir yağı fazla kullanılmadıkça bir tehlike teşkil etmeyecektir. Tamamen organik olan yağ türü haricen veya dahilen kullanılabilir. Haricen kullanımlarda vücutta oluşan deformasyonları gidermede en etkili ilaçtır. Vücudun e’ lik nem ihtiyacını karşılar. Fakat bunu sağlayabilmesi için günlük su tüketim miktarınız iki litreden az olmamalıdır. aspir dikenli ve dikensi olarak iki grupta incelenir. Dikenli aspirden çıkan yağ oranı dikensi aspirden daha fazladır. Yağ içeriğinde Omega üç ve altı, E vitamini, K vitamini, çoklu doymamış yağ mevcuttur.

Aspir Yağının Faydaları Kabızlık sorunu çeken aspir yağı kullanıcı yorumlarına göre, yemeklerden on dakika önce bir yemek kaşığı olarak tüketildiğinde kabızlığı geçiriyor. Yağ içerisinde bulunan ve oliek ve linoleik yağlar bolca bulunuyor. Bu yağlar sayesinde obezite sorunu ile baş başa olan hastalar kötü yağlardan kurtuluyor. Hatta bu yağların bir kısmını kas ve enerjiye dönüştürmekte zorluk çekmiyor. Anti oksidan özelliğe de sahip olan bitki yağının en büyük özelliği doğum sonrası çatlaklarına çözüm üretmesi. Ürünün müshil etkisi olduğundan fazla kullanımı tehlikeli olabilir. Adet kanamalarını kolaylaştırır, kan şekerini ve kolesterolü dengeler. Tüm bunları yaparken kas dokusunu koruyarak yaşlanmayı geciktirir. Aspir Yağının Antiagent Etkisi Erken başlayan kırışıklıkları ile boğuşan hastalarda ciltteki kırışıklıkları azalttığı gözlenmiştir. Aspir yağı kullanıcı yorumlarının v’ sı kırışıklıkları azalttığı yönünde pozitif. Özellikle belirtmek isterim ki ülkemizde her geçen gün daha da artış göstermekte olan göğüs kanseri ve prostat için de aspir yağını güvenle kullanabilirsiniz. Cildi nemlendirme özelliğine sahip olan bitkisel yağın yemeklerde kullanılmasında bir sakınca yok. Fakat kullandığınız diğer yağ çeşitleri gibi, örneğin zeytinyağı, ay çiçek yağı gibi, ısıtılarak veya pişirilerek tüketilmemesi gerekiyor.

Yağı özellikle salatalarda çiğ olarak tüketmenizde fayda var. Başka türlü etkisini tamamen yitiriyor. Çiğ olarak yemeklerden önce tüketildiğinde fazla yağları eritme etkisi bulunan aspir yağı kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Ürünün damar tıkanıklığı ve sertliğini de giderdiğine dair literatürde açıklamalar mevcut. Aspir Yağının Cilde Faydaları Aspir yağı içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde yeni cilt hücrelerinin uyarılmasını sağlarken, linoleik asit, sebum oluşumunu destekleyerek tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlar. Banyo ve cilt kozmetik ürünlerinde bolca kullanılan bir yağdır. Ağda sonrası ciltte meydana gelen kızarıklık ve tahrişleri aspir yağı ile o bölgeye masaj yaparak geçirebilirsiniz. Ayrıca direkt uygulama ile tırnak dipleri ve saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Aspir yağı kullanıcı yorumlarında, aspir yağının bacaklara ters yönde masaj yapılarak kullanılması ile varisleri azalttığı söyleniyor. Ayrıca bacaklarda haftalık düzenli kullanımlar ile selülitli görüntüyü azalttığı da biliniyor. Özellikle bol güneşli günlerde cildin su kaybını önlemek için haricen kullanılır. Aynı zamanda haricen kullanım ile cilde dışarıdan gelen enfeksiyonları öldürücü etkisi vardır. aspir yağı ciltteki kırışıklıkları açtığı gibi yara izlerini geçirmeye de birebir. Fakat kullanımı normal ve kuru ciltlerde daha uygundur. Ayrıca bebeklerde meydana gelen pişiklerde son derece etkilidir. Yeni doğum yapmış kadınlarda meme uçlarında oluşan yaralara da son derece iyi gelmektedir. Cilt Bakımı ve Aspir Yağı Aspir yağını cilt bakımı için kullanacaksanız mutlaka haricen uygulamanız gerekmektedir. Düzenli bir kullanım ile bebek gibi bir cilde sahip olmanız içten bile değil. Aspir yağının kullanım alanı son derece fazla.

Aspir yağını farklı cilt bakım ürünlerinin içine karıştırarak da kullanabilirsiniz. Özellikle daha önce ucuz diye aldığınız el ve vücut losyonlarının içine karıştırarak kullanırsanız en pahalı cilt bakım ürünlerinin bile yapamadığı kadar güzel bir cilde sahip olursunuz. Aspir yağını cildinizi nemlendirmek için kullanacaksanız banyodan sonra cildinizi kurulamadan önce kullanmanız gerekiyor. Böylelikle nem cildinize hapsolacak ve uzun süre cildiniz yumuşacık kalacak. Aspir sabit bir yağ türüdür. Bu nedenle uçucu olan, örneğin nane, tarçın, okaliptüs gibi, yağların içine karıştırarak uçucu özelliklerini yok edebilir ve birlikte kullanabilirsiniz. Saç Bakımında Aspir Yağı Aspir yağını saç bakımında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle fazla ısı almış, kimyasal ürünlere fazla maruz kalmış, güzelleştirilmek uğruna yanlış yöntemler ile harap edilmiş saçlarda çok fazla faydası olduğu aşikar. Saçlarınızı gereğinden fazla kuru ve çıtır çıtır kırılıyorsa banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı kurulamadan önce saç diplerinize en az yirmi dakika friksiyon yaparak uygulayın. Saçlarınızı havluya sardıktan sonra bir saat kadar bekleyin. Fakat ıslanan havluyu değiştirin ki saç nezlesi olmayın. Bu yöntem sayesinde saçlarınızın onarımı hızlanacak ve saç dökülmelerinin büyük bir kısmı engellenmiş olacak. Saç uçlarınızın kırıkları azalacak. Ürünü saç boyanızın içine katarak da kullanabilirsiniz. Hatta kullandığınız şampuanın içine bir miktar koyarsanız saçlarınıza krem uygulamak zorunda kalmazsınız.

Aspir yağını maske olarak kullanacaksanız kısık ateşte çok az ılıttıktan sonra saç diplerinize fırça ile uygulayın ve beş dakika masaj yapın. Yarım saat kadar bekledikten sonra bir defa olmak üzere şampuan yapıp durulayın. Bir sonraki saç yıkama süresini biraz uzatın. Saçlarınız kirlenip yağlandığında tek şampuan ile bir kere daha uygulayın. Tırnak Bakımında Aspir Yağı İçeriğindeki bol omega üç ve altı sayesinde tırnak bakımında haricen kullanımı uygun olan aspir yağını el kreminizin içine koyarak kullanabilirsiniz. Ayrıca manikür esnasında manikür suyunun içine koyar da kullanırsanız tırnak dipleriniz daha rahat temizlenir ve canlı, parlak tırnaklara sahip olursunuz. Tırnaklarda meydana gelen mantar ve döküntüler, hassasiyet ve hemen kırılma özellikleri düzenli kullanım ile yok olacaktır. İçeriğindeki kalsiyum ve D vitamini tırnaklarınızın güçlenmesinde son derece önemli. Aspir Yağının Başka Hangi Özellikleri Var? Aspir yağının en büyük özelliği romatizmayı ve osteoporozu önlemesidir. Batı ülkelerinde çokça kullanılan yağ çeşidi içeriğindeki iyot, lif, B 1 2 3 ve kalsiyum sayesinde metabolizmayı dengelerken unutkanlığa da çare oluyor. Aspir yağını zayıflamak için kullanacaksanız mutlaka aç karnına tüketmeniz gerekiyor. Eğer içmekte sıkıntı çekerseniz bir bardak ılık su içerisine bir yemek kaşığı karıştırarak da kullanabilirsiniz. Aspir yağının üretimi ülkemizde her yerde gerçekleştirilmiyor. Bu nedenle ürünü internet üzerinden bulmanız daha kolay olacaktır. fiyat olarak da sizi sıkıntıya sokmayacak olan yağ türünü genellikle ünlü isimler kullanıyor. Eğer aspir yağının kapağını açtıysanız ürünü kırk güne kadar bitirmeniz şart. Ürün farklı olarak kumaş boyama sektöründe de bolca kullanılıyor.

loading...

  • Yazar :

    Hanımların Dünyası Editörü
    iletisim@hanimlarindunyasi.com

EN GÜNCEL İÇERİKLERİMİZDEN BAŞLIKLAR

fb